Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του νέου Ελεήμωνος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του νέου Ελεήμωνος,  Κτίτωρ της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου  Αμφιάλης.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου  και  την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Με ευλάβεια προσέρχονταν οι πιστοί   για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα και ευωδιάζοντα  Τίμια  Λείψανα  του Οσίου Πατρός ημών  και να ζητήσουν τη μεσιτεία Του.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ζωντανό παράδειγμα του Αγίου ο οποίος είναι ένας Άγιος της  εποχής μας.  Τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο αν πραγματικά αφήσει τον Θεό να επέμβει στη ζωή του και να την αναμορφώσει όπως Εκείνος κρίνει  κατά το συμφέρον μας.

Παρ. όλα αυτά η ανιδιοτέλεια του Αγίου  έλκυσε την Χάρη Του Θεού  όπου και η  επίγεια ζωή του απεικονιζόταν  με τη ρήση του Ευαγγελίου:

«Οὕτω λαμψάτω τό φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τά καλά ἔργα καί δοξάσωσι τόν πατέρα ὑμῶν τόν ἐν τοῖς οὐρανοῖς»

Τονίζοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είχαν και Αυτοί σάρκα και οστά όπως και εμείς σήμερα, με την διαφορά ότι το Θέλημα Του Θεού, ήταν η ζωή τους.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο  Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλινίκου με συλλειτουργούς  τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες  τον Ποιμενάρχη μας, Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο,  Ωρωπού και  Φυλής κ. Κυπριανό και  των κληρικών της Εκκλησίας μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος  π. Καλλίνικος Ηλιόπουλος με θέμα! Οι Άγιοι χθές σήμερα και εις τους αιώνας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε κλήρο και λαό και   έκλεισε με την ευχή,  να μας αξιώσει ο Θεός να πατήσουμε στα χνάρια του Οσίου Πατρός. Αμήν.

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΕΗΜΩΝΟΣ 2024

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εορτολογικό Ζήτημα και Οικουμενισμός

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΙΕ Κυριακή του Λουκά.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος