Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου

Στην Ιερά μονή Αγίου Μάρκου στο Κορωπί μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος αφενός μεν να τιμήσει την εορτή του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνο, αφετέρου δε να συλλειτουργήσεικαι να  ευχηθεί στον εορτάζοντα εφημέριο της Ιεράς Μονής π. Στέφανο και στην Γερόντισσα Στεφανία Μοναχή.

 

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, (του πρώτου εκ των εκλεγμένων εφτά Στέφανος, Φίλιππος,  Πρόχορος,  Νικάνορας, Τίμωνας, Παρμενάς και Νικόλαος.) δίδοντας ιδιαίτερη σημασία  στην σοφία του, την ευθύνη της αποστολής του, την απεραντοσύνη της αγάπης και της συγχωρητικότητάς του.

 

Διότι και την τελευταία στιγμή του Μαρτυρίου του προσευχόταν για τους δημίους του.  «Κύριε, μή στήσεις αυτοίς τήν αμαρτίαν ταύτην».

Ένα ιδιαίτερο μάθημα σε όλους εμάς που στην αντίδραση του αδελφού μας, στο δικό μας θέλω ,είμαστε έτοιμοι να τον λιθοβολήσουμε.

 

Τέλος ευχήθηκε στου εορτάζοντας και ενε συνεχεία τελέστηκε τρισάγιο στο τάφο του Μακαριστού Γέροντος της Ιερά Μονής Μητροπολίτου Χίου και Ψαρών κυρού. Στεφάνου.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή μετά Της Χριστού Γεννήσεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

να μην ξεχάσω να......

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος