ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Γενέσιον Της Θεοτόκου

Στην Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου, στην νήσο της Αιγίνης μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος προκειμένου να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεως της Ιεράς Μονής.

 

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, του εφημερίου της νήσου π. Γεωργίου Κανέτη  και του Διακόνου  π. Γεώργιου  Τριανταφύλλου, παρουσία  των προσκυνητών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Θεοτόκο.

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, εξιστόρησε  με ρητορική δεινότητα για το Θαυμαστό γεγονός της Γεννήσεως της Θεοτόκου ως αρχής γενομένης της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, δίνοντας έμφαση στην εμπιστοσύνη, την καρδιακή προσευχή και την ελπίδα που έδειξαν ο Ιωακείμ και η Άννα στον Θεό να τους χαρίσει παιδί και Εκείνος βλέποντας την ειλικρίνεια τους, τους χάρισε Την Υπεραγία Θεοτόκο.

Υποδεικνύοντας μας τον τρόπο που μπορούμε να τον προσεγγίσουμε ώστε να μας προσφέρει τα δώρα Του.

Υπενθυμίζεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας μας., ότι το Σάββατο 10/23 Σεπτεμβρίου  2023, Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος  θα προβεί στην εις Πρεσβύτερο χειροτονία του αναφερομένου Διακόνου π Γεώργιου Τριανταφύλλου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου Πειραιώς (25ης Μαρτίου & Δορυλαίου  Kαραβάς -Πειραιάς .

Να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία   και να προσευχηθούμε για τον νέο κληρικό της Εκκλησίας μας.

ΕΟΡΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου  Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης νέου Ομολογητού,

ΕΠΟΜΕΝΟ

Νέος κληρικός στην Μητρόπολή μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος