Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Ιερομάρτυρος Κυπριανού και Ιουστίνης.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Κυπριανού Επισκόπου Καρθαγένης και της ενδόξου Παρθενομάρτυρος Ιουστίνης.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της ιεράς Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τέθηκε εις προσκύνηση δια την ευλογία και τον αγιασμό των πιστών, τεμάχιο εκ της Δεξιάς Χειρός του Αγίου, το οποίο αποθησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς το πλήρωμα της Εκκλησίας τόνισε, ότι δια της Πίστεως απολαμβάνουμε τα θαυμάσια Του Θεού, δίδοντας έμφαση στην εν Χριστώ Ζωή και πορεία η οποία καθορίζει την πνευματική μας σταθερότητα και σταδιοδρομία, καθώς και την επιβεβλημένη προσοχή στις θυρίδες του σώματός μας δια των οποίων εισέρχονται οι πειρασμοί, οι οποίοι αλλοτριώνουν την πνευματική μας πορεία και επιτρέπουν στον αιώνιο εχθρό μας τον Σατανά, να βρίσκει χώρο και πεδίο δράσεως.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία . Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, όπου με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και ανέγνωσε τις ευχές του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού προς ενίσχυση και ευλογία του πληρώματος της εκκλησίας.

ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ 2020.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Σπετσών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος