Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων  Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Με την πρέπουσα Ιεροπρέπεια τιμήθηκε η εορτή των Αγίων  Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών στον ομώνυμο Ιερό Ναό  της  νήσου  Αιγίνης  .

 

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου πραγματοποιήθηκε το εορταστικό διήμερο των Αγίων.

 

Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή του Ιερού  κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του   ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στους Αγίους Αναργύρους που αξιώθηκαν από τον Θεό να έχουν το μεγάλο χάρισμα της ιάσεως. Μιας ιάσεως που ενεργείται θαυματουργικά και με την θεϊκή επέμβαση θεραπεύει κάθε ασθένεια. Χαρακτηρίζοντας τους πρότυπα στην σύγχρονη εποχή και φωτεινό  παράδειγμα της έμπρακτης αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Κινητήρια δύναμη της δράσης τους, ήταν ο Ευαγγελικός λόγος ως μέσω αυταπάρνησης και τελειότητας, αλλά με ένα και μοναδικό σκοπό την ανακούφιση τω συνανθρώπων τους και την ένωσή τους με τον Σωτήρα του κόσμου. Τονίζοντας Όσο και αν η Ιατρική έχει προοδεύσει, πάντα  θα σηκώνουμε  τα χέρια στο Θεό  και θα επικαλούμαστε την άμεση Παρέμβασή Του.

Τέλος λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα των Αγίων εντός του αύλειου χώρου  του Ιερού Ναού παρουσία πιστών προσκυνητών και Αρχών της Νήσου.

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συναξις Των Αγίων Αποστόλων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Χειροτονία Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Νικοπόλεως (Τζακάρτας) κ. Δανιήλ.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος