Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων  Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Με την πρέπουσα Ιεροπρέπεια τιμήθηκε η εορτή των Αγίων  Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών στον ομώνυμο Ιερό Ναό  της  νήσου  Αιγίνης  .

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου πραγματοποιήθηκε το εορταστικό διήμερο των Αγίων.

Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου, τη συμμετοχή του Ιερού  κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ,παρουσία του Δημάρχου της νήσου κ Ιωάννη Ζορμπά και του Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Καραγιάννη.

Στην προσλαλιά του   ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στους Αγίους Αναργύρους ως πρότυπα στην σύγχρονη εποχή και φωτεινό  παράδειγμα της έμπρακτης αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Κινητήρια δύναμη της δράσης τους, ήταν ο Ευαγγελικός λόγος ως μέσω αυταπάρνησης και τελειότητας, αλλά με ένα και μοναδικό σκοπό την ανακούφιση τω συνανθρώπων τους και την ένωσή τους με τον Σωτήρα του κόσμου.

Δανειζόμενος την ιδιότητα των Αγίων ιατρών Αναργύρων, γνωστοποίησε  τον ρόλο της  Ορθόδοξης Θεολογίας στον χώρο της Βιοηθικής η οποία είναι για να υπερασπιστεί και να διασώσει την ιερότητα και τη μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου.

Τέλος λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα των Αγίων εντός του αύλειου χώρου  του Ιερού Ναού παρουσία πιστών προσκυνητών και Αρχών της Νήσου.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2021

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ` Κυριακή του Ματθαίου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος