Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων

Στη νήσο της Αιγίνης μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος με αφορμή  την  εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού  στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πραγματοποιήθηκε το εορταστικό διήμερο των Αγίων.

Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ύμνους απέδωσε τμήμα της βυζαντινής χορωδίας της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Στην προσλαλιά  του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στο θαυμαστό παράδειγμα της έμπρακτης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, στο αμετάβλητο της Πίστεως και της θέσεως τους προς το συνάνθρωπο.

Μίλησε για χαρίσματα που πρέπει κάποιος να καταπονήσει τον εαυτό του πνευματικά για να τα αποκτήσει, αφού σε αντίθεση με το σήμερα, όχι μόνο υπάρχει αποχή από την αληθινή ορθόδοξο πίστη αλλά και απομάκρυνση από τον πόνο του αδελφού μας.

Εν συνεχεία παρέδωσε Αρχιερατικό ευχαριστήριο γράμμα και Μετάλλιο της εκκλησίας μας, στον αξιότιμο κ. Παναγιώτη Τόγια δια την πολυετή προσφορά του στην εκκλησία της νήσου Αιγίνης.

 

Τέλος  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα των Αγίων πέριξ των οδών του Ιερού Ναού παρουσία πιστών προσκυνητών και Αρχών της Νήσου.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Υποδοχή και κατάθεση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας,

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος