Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των θαυματουργών Αναργύρων

Με την πρέπουσα Ιεροπρέπεια τιμήθηκε η εορτή των Αγίων  Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών στον ομώνυμο Ιερό Ναό  της  νήσου  Αιγίνης  .

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πραγματοποιήθηκε το εορταστικό διήμερο των Αγίων.

Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του νησιού π. Γεώργιο Κανέτη και τους π. Αναστάσιο, π. Στέφανο, π. Συμεών και τον Διάκονο π. Πέτρο.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στους Αγίους Αναργύρους ως πρότυπα στην σύγχρονη εποχή και φωτεινό  παράδειγμα της έμπρακτης αγάπης.

Δίχως ιδιοτέλειες και εγωκεντρισμούς , ο Ευαγγελικός Λόγος ήταν  τρόπος ζωής για τους Αγίους από το άκουσμα μέχρι και την εφαρμογή του δίνοντάς τους την δυνατότητα να προσφέρουν τον εαυτό τους και την επιστήμη τους στην ανακούφιση τω συνανθρώπων τους.

Τέλος λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα των Αγίων πέριξ των οδών του Ιερού Ναού παρουσία πιστών προσκυνητών και Αρχών της Νήσου.

Εορτή Αγίων Αναργύρων 2018.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος