Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Μυροφόρων στις Σπέτσες

Στη νήσο των Σπετσών μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος και συγκεκριμένα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή των Μυροφόρων για να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο του Ιωσήφ, του Νικοδήμου και των Μυροφόρων που πάνω από κάθε κίνδυνο έβαζαν το καθήκον, δεν δείλιασαν καμία στιγμή καθ΄ όλη την διάρκεια των Παθών αλλά και της Αναστάσεως Του Κυρίου δίδοντας το παρών όπου ήταν αναγκαίο να εμφανιστούν, σε αντίθεση με την σημερινή εικόνα του χριστιανού που είναι πρόθυμος να υποστείλει το «καθήκον» σε κάθε κοσμικό κάλεσμα για να μην θεωρηθεί στενόμυαλος, συντηρητικός και άλλα κοσμητικά επίθετα που «στολίζουν» κάθε χριστιανό που προσπαθεί να επιτελέσει το καθήκον του απέναντι στο Θεό.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση του εικονίσματος των Μυροφόρων πέριξ της Ιεράς Μονής .

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη Ελισσάβετ Μοναχή και την  αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την Αβραμιαία φιλοξενία , τους κληρικούς , τους Ιεροψάλτας που πλαισίωσαν το αναλόγιο υπό τη χοραρχία του κ. Μιχαήλ Μακρή, τον Δήμαρχο του νησιού κ. Λυράκη Παναγιώτη, το δημοτικό συμβούλιο που ήταν παρόντες κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων   και τον κόσμο που προσήλθε να τιμήσει την εορτή των Αγίων Μυροφόρων.

Εορτή Αγίων Μυροφόρων 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Συμεών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τελετή Αγιοκατατάξεως του Οσίου Πατρός Ημών Ιωάννου του Νέου Ελεήμωνος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος