Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Σαλαμίνος Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ Γερόντιος ανήμερα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος δανείστηκε μια φράση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά που λέγει Ο Θεός έπλασε τους Αγγέλους πριν από εμάς για χάρη μας.

Αναφερόμενος στην διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού ότι οι άγγελοι είναι υπάρξεις πνευματικές, αεικίνητες, ελεύθερες, ασώματες, που υπηρετούν τον Θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες με την διαφορά ότι όταν έχουν διακόνημα να μεταφέρουν κάτι στους ανθρώπους τότε λαμβάνουν σχήμα και μορφή για να μπορούν οι άνθρωποι να τούς βλέπουν.

Τέλος αναφέρθηκε στις εμφανίσεις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τα μηνύματα που μετέφεραν στον κόσμο, τόσο τα χαρμόσυνα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ όσο και τα προειδοποιητικά και αυστηρά του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Προτρέποντας το εκκλησίασμα να έχει φιλικές σχέσεις με τον «Άγγελο του» αυτόν που έλαβε την ημέρα της βαφτίσεως του για να είναι συνοδοιπόρος στη ζωή του και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει η ζωή μας να είναι πνευματική δημιουργική και Θεάρεστη.

ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ανακομιδή των λειψάνων του Άγιου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος