Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστός γεννάται δοξάσατε!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Χριστουγεννιάτικη  Αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο και τον Ιεροδιάκονο π. Λουκά.

Το μήνυμα που οι Άγγελοι μετέφεραν στην οικουμένη καλώντας κάθε αγαθή και καλοπροαίρετη ψυχή να κλήσει γόνυ έμπροσθεν του νεογέννητου Ιησού Χριστού έγινε πράξη, αφού από τις  πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η προσέλευση των πιστών ιδιαιτέρως δε, των εφήβων και των μικρών παιδιών που προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να βιώσουν την έλευση του νηπιάσαντος Κυρίου, να λάβουν το μήνυμα της ενανθρωπήσεως και να συνψάλλουν μαζί τους Αγγέλους το:

«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία»

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη οπού απέδωσαν άρτια την εορταστική υμνολογία της εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέγνωσε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου. τόνισε ότι ο Κύριός μας έλαβε την ανθρώπινη φύση για να φθάσουμε κι εμείς στη κατά χάριν Θέωση και να απολαύσουμε της τρυφής του Παραδείσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την χαρά να συνψάλλει μαζί με το παιδιά του κατηχητικού και το εκκλησίασμα τα κάλαντα και να ανταλλάξει εγκάρδιες ευχές .

ΕΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα κάλαντα έψαλλαν στον Σεβασμιώτατο.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στην Ιερά μονή Αγίου Μάρκου στο Κορωπί.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος