Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστός Γεννάται δοξάσατε!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  εορτάστηκε και  εφέτος συν Θεό  η Μεγάλη Δεσποτική  εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου.  

Αφ’ εσπέρας, παραμονή Χριστουγέννων , τελέστηκε Μέγας  Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας  κ. Γεροντίου.

Ανήμερα των Χριστουγέννων τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με συλλειτουργούς  τον εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη και τους  Διακόνους π. Λουκά και π. Σωφρόνιο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η προσέλευση των πιστών που προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να βιώσουν την έλευση του νηπιάσαντος Κυρίου, όπως οι ποιμένες που αξιώθηκαν να βρεθούν δίπλα στον  γεννηθέντα Χριστό και να συνψάλλουν μαζί τους Αγγέλους.

 Το  χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως σάλπισαν  οι Άγγελοι σε όλη την οικουμένη καλώντας κάθε αγαθή και καλοπροαίρετη ψυχή να κλήσει γόνυ έμπροσθεν του νεογέννητου Ιησού Χριστού και να ομολογήσει «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» βλέποντας την απερίγραπτη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο.

Ο  Ιερός  Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από εφήβους και μικρά παιδιά με χαμόγελα στα πρόσωπά τους  εν αναμονή να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος με  ρητορική  δεινότητα αναφέρθηκε στο Μέγα Θαύμα της  ενανθωπήσεως Του Κυρίου  λέγοντας: Το άφθαρτο εισβάλει στο φθαρτό και το αφθαρτοποιεί.

Στην συνέχεια αναγνώστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο  Σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συνψάλλει μαζί με το παιδιά του κατηχητικού και το εκκλησίασμα τα κάλαντα και να ανταλλάξει εγκάρδιες ευχές .

Χριστούγεννα 2018
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Χριστουγεννιάτικες ευχές Σεβασμιωτάτου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος