Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχή της Ινδίκτου

Ό πάσης Δημιουργός της κτίσεως, ό καιρούς και χρόνους εν τη Ίδία εξουσία θέμενος, ευλόγησαν τον στέφανον, του ενιαυτού της χρηστότητας σου, Κύριε, φυλάττων εν ειρήνη τους βασιλείς και την πόλιν σου, πρεσβείαις της Θεοτόκου, μόνε Φιλάνθρωπε.

Με Αρχιερατική Λειτουργία ξεκίνησε η νέα εκκλησιαστική χρονιά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος  Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αγιασμός και αναγνωστήκαν ευχές δια την νέα εκκλησιαστική περίοδο.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά  του, αφού αναφέρθηκε περί της Αρχής της Ινδίκτου και της σημασίας της , όπου πριν εξελιχθεί σε εορτολογικό γεγονός αναφερόμενο στην έναρξη και τον δια του Χριστού αγιασμό του νέου εκκλησιαστικού έτους, σήμαινε την αρχή του οικονομικού έτους και της ανά δεκαπενταετία προσδιοριζόμενης φορολογικής πολιτικής των Ρωμαίων. Τέλος απηύθυνε ευχές προς το εκκλησίασμα:  Η νέα εκκλησιαστική χρονιά να είναι δημιουργική, να γίνει αρχή μια πνευματικότερης ζωής για τον καθένα μας όπου μέσα από εκεί θα γευτούμε τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος.

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΙΔ` Κυριακή του Ματθαίου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἀνακοίνωσις περὶ τοῦ ζητήματος τῆς ἐπικειμένης ἐκδόσεως ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος