Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β’ Κυριακή των Νηστειών

Στη Χαλκίδα μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος  την Β’ Κυριακή των Νηστειών του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και συγκεκριμένα  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Τη αυτή ημέρα  εορτάζει και ο Ορθόδοξος Χριστιανικός  Σύλλογος Χαλκίδος “Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς”.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού  τονίζοντας: Η πίστη είναι αυτή που ελκύει το έλεος και την αγάπη του Θεού, η πίστη είναι αυτή που κάνει δυνατή την πραγματοποίηση του θαύματος. Αν διαβάσουμε την Καινή Διαθήκη, θα δούμε ότι σε κάθε θαύμα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πίστη προς τον Θεό. Πολλοί άνθρωποι, τόσο στις μέρες μας όσο και παλαιότερα, ζητούν να δουν ένα θαύμα για να πιστέψουν, δικαιολογώντας τρόπον τινά το έλλειμμα της πίστεως  τους, ή την αμφισβήτηση σε κάθε τι που υπερβαίνει τα όρια του αισθητού ή της επεξεργασίας μέσα από τη λογική, αλλά ο Θεός δεν έχει όρια….

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Καθεδρικού Ιερού Ναού π. Νικόλαος Γκαρλής ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του. Εκ μέρους του Συλλόγου ο κ. Νταλαμπίρας Ανδρέας, μέλος του Συλλόγου εκφώνησε ευχαριστήριο λόγο της Προέδρου κ. Βλάχου Μαγδαληνής..

`Β ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Β`Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου,

ΕΠΟΜΕΝΟ

Γ` Κατανυκτικός Εσπερινός

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος