Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ΄ Κυριακή του Λουκά

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά στην Αμφιάλη ιερούργησε την Γ΄ του  Λουκά ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, λόγω ασθενείας του εφημερίου π. Στεφάνου Τσίκουρα.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη Ευαγγελική περικοπή η οποία αναφέρεται στην Ανάσταση του του γιου της χήρας στη Ναΐν,  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι Ο Θεός έδειξε πάλι την ευσπλαχνία Του μέσα από το  συγκεκριμένο θαύμα που είναι ένα από τα ελάχιστα που κάνει ο Χριστός αυτόκλητα, χωρίς να Του ζητηθεί, χωρίς την επιβεβαίωση της πίστεως του ευεργετηθέντος.

Δείχνοντας  για μια ακόμη φορά μέσα από αυτή την κίνηση την ευσπλαχνία Του, την άπειρη αγάπη για τα πλάσματά Του.  Κάνοντας μας γνωστό ‘ότι δεν  επιθυμεί ο Θεός τον ανθρώπινο πόνο, ούτε την οδύνη, ούτε τον θάνατο.

Αυτά είναι αποτελέσματα των δικών μας επιλογών, και δεν τα αποτρέπει ο Θεός,   γιατί δεν θέλει να καταλύσει το αυτεξούσιο του ανθρώπου και περιμένει από εμάς την ορθή και χρηστή άσκηση αυτής της ελευθερίας με την οποία μας έχει προικίσει.

Αυτό που μας καλέι να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με νεκρά πράγματα τα οποία η θέση τους ανήκει στην ύλη  και να ασχοληθούμε με την Ανάσταση της πολύτιμης ψυχής μας που ανήκει στη Βασιλεία των ουρανών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Εκδήλωση στον Μ.Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εθνική επέτειο της πατρίδος μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος