Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η  Έλευση του νηπιάσαντος  Σωτήρος Χριστού στον κόσμο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου

 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η προσέλευση των πιστών που προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να βιώσουν την έλευση του Νηπιάσαντος Κυρίου, να λάβουν το μήνυμα της ενανθρωπήσεως και να συνψάλλουν μαζί τους Αγγέλους το:

«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία»

Αυτό το μήνυμα που οι Άγγελοι μετέφεραν στην οικουμένη καλώντας κάθε αγαθή και καλοπροαίρετη ψυχή να σταθεί γονυπετής  έμπροσθεν του νεογέννητου Ιησού Χριστού που ήλθε για έναν και μόνο λόγο, να οδηγήσει τον άνθρωπο στην Βασιλεία των ουρανών.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το εόρτιο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου  και στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην αναγέννηση του ανθρώπου, λέγοντας είναι αρεστό στον Θεό να βάζουμε καινούρια αρχή στην πνευματική μας ζωή και να προσπαθούμε να φτάσουμε τους στόχους μας.

Σήμερα ως νήπιο ο Κύριος έρχεται στην ζωή μας, μέσα σε  ένα ταπεινό Σπήλαιο που έγινε η αιτία να φωτιστεί η οικουμένη, μας δείχνει με την ταπεινότητα Του, τον δρόμο να φθάσουμε κι εμείς στη κατά χάριν Θέωση και να απολαύσουμε της τρυφής του Παραδείσου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  τα παιδιά του Κατηχητικού του Καθεδρικού Ι.Ναού συνοδευόμενα από τους κατηχητές τους, έψαλαν τα Κάλαντα παρασύροντας τον Σεβασμιώτατο να συνψάλλει μαζί τους  και έδωσαν αναμνηστικά χριστουγεννιάτικα δώρα  στον Σεβασμιώτατο και την εφημέριο του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος  τα ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε ο Νηπιάσας Κύριος της Δόξης να κατοικεί πάντοτε μέσα στις καρδιές τους.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ακολουθία των Βασιλικών Ωρών

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Σύναξη Της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος