Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είκοσι τρία  έτη Αρχιερατικής διακονίας.

Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ, Γεροντίου και Συλλειτουργούς τους  Κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, τελέστηκε η μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, καθώς και η 23η επέτειος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γερόντιου στο πηδάλιο της Πειραϊκής εκκλησίας. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς.

Το αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του χοράρχου της κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Οι πιστοί που προσήλθαν να αποδώσουν ευχές στον Πνευματικό τους Πατέρα είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Στεφάνου.

 

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο  Γεν. Αρχιερατικός π. Γεώργιος εξέφρασε με μια σύντομη ομιλία τις θερμές ευχές εκ μέρους του Ιερού Κλήρου όπου έδωσαν ενθύμιο,  αναμνηστική πλακέτα με απεικόνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου  και άνθη ως δείγμα ευγνωμοσύνης των κληρικών για τα είκοσι τρία  έτη Αρχιερατικής πατρικής αγάπης και θυσιαστικής προσφοράς στην Μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του κληρικούς τον καθένα ξεχωριστά και ζήτησε από τους παρισταμένους να προσεύχονται για εκείνον τονίζοντας:

«Να εύχεστε για την υπόλοιπη πορεία της Αρχιερατείας μου, όση θα είναι, να είναι ωφέλιμη και πάντα προς Δόξαν Θεού διότι το έργο του Επισκόπου είναι επίπονο, δύσκολο και ο δρόμος ακανθώδης..

Γεροντίου του Σεβασμιωτάτου καί Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της ἁγιωτάτης Μητροπόλεως Πειραιῶς καί Σαλαμίνος ἡμῶν δέ Πατρός καί Ποιμενάρχου Πολλά τα ¨Ετη..

23η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Α΄ Ακολουθία της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο

ΕΠΟΜΕΝΟ

Θαβὼρ καὶ Ἑρμὼν ἐν τῷ ὀνόματί σου ἀγαλλιάσονται.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος