Εγκύκλιοι

Εγκύκλιος έναρξης κατηχητικών σχολείων

 
ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Με την ευκαιρία της ενάρξεως των κατηχητικών σχολείων

Παιδιά μου

Όπως όλοι σας πολύ καλά γνωρίζετε, οι ημέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Οι σκοτεινές δυνάμεις που με κάθε τρόπο προσπαθούν να πλήξουν το κύρος της Ορθοδοξίας έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια απογαλακτισμού του πιστού λαού μας από τη Μητέρα Εκκλησία. Η Εκκλησία όμως δεν παρακολουθεί αμέριμνη τις εξελίξεις όπως κάποιοι θα ήθελαν. Η Εκκλησία του πατρίου εορτολογίου, εδώ και χρόνια παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση του εχθρού και αναλόγως προφυλάσσει τα τέκνα της. Αυτές όμως οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες και πονηρές. Προβατόσχημοι λύκοι ξεπηδούν από κάθε μεριά, και με όμορφα λόγια προσπαθούν να πλανήσουν τον πιστό λαό του Θεού και ιδιαίτερα τους νέους μας.

Γνωρίζω πολύ καλά πως όλοι οι νέοι έχετε τα προβλήματα σας. Υπήρξα κι εγώ νέος και ξέρω τι είναι να θες να πεις κάπου αυτά που σε βασανίζουν. Να μοιραστείς τους προβληματισμούς και τις απορίες σου.  Κάποιοι θέλουν να πελαγώσετε. Να πιστέψετε πως δεν υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα σας. Υπάρχει όμως η Εκκλησία. Αυτή η Μεγάλη Μητέρα όλων μας που πάντοτε φροντίζει για τα παιδιά της. Ελάτε λοιπόν στα κατηχητικά σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ελάτε κοντά στην Εκκλησία. Μαζί θα συζητήσουμε και θα μάθουμε για τις παραδόσεις μας αλλά πάνω απ’ όλα για του Χριστού την πίστη την Αγία.

Η πρόσκληση ισχύει και  για τα μεγαλύτερα παιδιά . Εσάς που τώρα τελειώνετε το σχολείο και ετοιμάζεστε να βγείτε στη ζωή. Ξέρω πως έχετε ένα σορό από απορίες. Θέλετε να ρωτήσετε αλλά δεν σας είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία. Γι αυτό υπάρχουν οι νεανικές παρέες της Ιεράς Μητροπόλεως. Ελάτε στις Εκκλησιές. Δεν είναι οπισθοδρομικός όποιος πηγαίνει στην Εκκλησία και συζητά με τον ιερέα τα προβλήματα της ζωής του. Έχετε πολλά να κερδίσετε και τίποτα να χάσετε!

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στους γονείς. Αγαπητοί μου. Είναι καθήκον και υποχρέωσις όλων μας να δώσουμε στα νέα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια. Τα όπλα για να πολεμήσουν σ’ αυτόν τον άχαρο κόσμο που εμείς δημιουργήσαμε. Υπάρχει ελπίδα και αυτή η ελπίδα είναι τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν.

Την Κυριακή του Σπορέως θα ξεκινήσουν τα τμήματα των κατηχητικών σχολείων αλλά και οι νεανικές παρέες. Σας περιμένω όλους. Θέλω να πιστεύω πως κανείς δεν θα λείψει από το κάλεσμα της Εκκλησίας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά
Ο Πνευματικός σας Πατέρας
Ο Πειραιώς και Σαλαμίνος ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Β΄
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Μήνυμα επι του θέματος των ταυτοτήτων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εγκύκλιος επι τη εναρξει της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος