Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εις ενότητα πάντας εκάλεσε…

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η γενέθλιος ημέρα της εκκλησίας μας η Πεντηκοστή στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, όπου ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέγνωσε τις ευχές.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ιδιότητες του Αγίου Πνεύματος και την παλιγγενεσία που γίνεται στον άνθρωπο που το λαμβάνει,  αρχής γενομένης από τους Αγίου Αποστόλους όπου με την Χάρη και την ενέργεια Του, τους μετέτρεψε από απλοϊκούς ψαράδες σε φωστήρες της Οικουμένης.

Επεκτείνοντας την ομιλία του   ανέφερε ότι το Άγιο Πνεύμα ενεργεί μυστικώς και  χαρίζει σε αυτούς που  το λαμβάνουν τη χαρά και την ικανότητα να γίνουν διδάσκαλοι της αληθείας του Ευαγγελίου όπως οι Άγιοι Απόστολοι μετά την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος απαλλαγμένοι από κάθε φόβο, τόλμησαν να κάνουν πράξη την εντολή Του Κυρίου μας:

 «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν…»

ΕΟΡΤΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 2019.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Ασπροπύργου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος σε Νέα Πεντέλη και Σαλαμίνα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος