Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσπερινος και Θ.Λειτουργία στην σκήτη Του Αγίου Γλυκερίου Κυριακή Β΄Ματθαίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα συνεχίστηκε η εορτή του Αγίου Γλυκερίου του νέου Ομολογητού Β’ Κυριακή Ματθαίου, στην Ιερά Σκήτη του που βρίσκεται μέσα σε πυκνό φυσικό δάσος, πλησίον της Σλατιοάρας περιοχή Μαγκούρα  της Ρουμανίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Ιεράρχης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σουτσάβας κ. Σοφρώνιος, ενώ στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, συλλειτουργούντων του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σουτσάβας κ. Σοφρωνίου, Μεθώνης κ. Αμβροσίου, Μρασόβ κ. Θεοδοσίου, Ιασίου κ. Γλυκερίου, Μποτοσάν κ. Ιωσήφ, Πλοεστίου κ. Αντωνίου, Σιμπιού κ. Ευλογίου, Γκαλατσίου κ. Διονυσίου, Ιερέων και Διακόνων.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος εκφώνησε σύντομο χαιρετισμό προς το εκκλησίασμα, εστιάζοντας στην ευθύνη που έχουν οι νέες γενιές να διατηρήσουν την φλόγα της Ορθής Πίστεως άσβεστη, όπως την παρέδωσαν οι προπάτορές μας.

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του τιμωμένου Αγίου πέριξ του Καθολικού της Μονής.

   Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας συνέρρευσε για άλλη μια φορά αψηφώντας τις αποστάσεις, προκειμένου να λάβει την ευλογία του νεοφανούς Αγίου της Εκκλησίας μας.

IMG_4746
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή Του Αγίου Γλυκερίου Ρουμανίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Ι.Μ. Πειραιώς και Σαλαμίνος τιμά τον Ποιμενάρχη της.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος