Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Των Αγίων Πάντων

Στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Πάντων,  οικοδομηθέν  το 1909  στην  Παλαιά Κοκκινιά,  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος

κ. Γερόντιος στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για τιμήσουν τους Αγίους Πάντες.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας  και στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε  στους Αγίους Πάντες στους  φωτεινούς   Αστέρες της εκκλησίας  μας, όλους αυτούς που γνωρίζουμε και  αυτούς που δεν γνωρίζουμε  οι οποίοι  πρωτοστάτησαν και κράτησαν με την ανδρεία και την ακλόνητη Πίστη τους ελεύθερη την εκκλησία Του Χριστού.

Τονίζοντας ότι είναι καθήκον μας να κρατήσουμε αυτή την παρακαταθήκη  και να ην μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές .

Την κυριώνυμο  ημέρα της  Εορτής , Ιερούργησε στο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος  Αγίας Βαρβάρας  για να τιμήσει τον εορτάζοντα  εφημέριο του Ι. Ναού  π.Περίανδρο  Αθανασάκο .

Στην Ομιλία του είπε ότι οι Άγιοι που εορτάζουν  δεν είναι μόνο για να κοσμούν τα προσκυνητάρια και τα τέμπλα των Ιερών Ναών, αλλά να γίνεται  η ζωή Τους  παράδειγμα προς μίμηση, να μας ξυπνάει από την ακηδία,  να μας δίνει θάρρος για ομολογία, πνευματικό αγώνα, απόκτηση αρετών και τελειότητας.

Τέλος ευχήθηκε   στον Ιερέα και στους πιστούς  οι  πρεσβείες των Αγίων να μας οδηγήσουν στην Βασιλεία των Ουρανών.

Εορτή Αγ. Πάντων 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Πνεύματος

ΕΠΟΜΕΝΟ

.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος