Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή Του Αγίου Γλυκερίου Ρουμανίας

Στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων της αδελφής Εκκλησίας της Ρουμανίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο και ευωδιάζων σκήνωμα του Αγίου Γλυκερίου του Ομολογητού, μετέβη Συνοδική αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας αποτελούμενή  από: τον  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη  Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο και  τον Θεοφιλέστατο  Επίσκοπο Μεθώνης κ. Αμβρόσιο, συνοδευομένων υπό των Ιερέων π. Ανδρέα Νταγκίνη και π. Ματθαίου Μαβίδη, καθώς και του Ιεροδιακόνου π. Λουκά.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, Μητροπολίτης κ. Βλάσιος, περιστοιχούμενος από τους Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, της Ρωσικής Διασποράς και μελών της Συνόδου της τοπικής Εκκλησίας της Ρουμανίας Ιερέων και Διακόνων.

Η κατανυκτική ψαλμωδία της βυζαντινής χορωδίας υπό την χοραρχία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέα κατέπληξε τα πλήθη.

Οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μας και η συνοδεία τους ξεναγήθηκαν στις Ιερές Μονές  και τις Εκκλησίες της Ρουμανίας  και απόλαυσαν για μία ακόμα φορά την υποδοχή και την Αβραμιαία φιλοξενία, γνωρίσματα της αγάπης της επικοινωνίας και της συμπάθειας για την Εκκλησία μας, από την αδελφή Εκκλησία της Ρουμανίας.

IMG_3645
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εσπερινος και Θ.Λειτουργία στην σκήτη Του Αγίου Γλυκερίου Κυριακή Β΄Ματθαίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος