Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εορτή του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μοναστική τάξη εορτάστηκε  η εορτή του  Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, στην ομώνυμη  Ιερά Μονή  στον Δήμο Κερατσινίου.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε  Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πνευματικό ανάστημα  του Αγίου Δημητρίου , στο μαρτύριο και την τόλμη του. την  ανδρεία και την Πίστη η οποία λείπει από τους σημερινούς Χριστιανούς, επισημαίνοντας  ότι ο  ¨Άγιος Δημήτριος βροντοφωνούσε το «Όχι» σε κάθε τι, πού διαστρέβλωνε την πίστη που διδάχθηκε από τον Ευαγγελικό Λόγο του Κυρίου και σε ότι επιβουλευόταν την εσωτερική του ελευθερία, έτσι κι εκείνος, μαζί με  τον Απόστολο των Εθνών  Παύλο επαναλάμβανε: «Πάντα μοι έξεστιν, αλλ.’ ουκ εγώ εξουσιααθήσομαι υπό τίνος».

Την κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου  με συλλείτουργό τον π. Στέφανο Τσίκουρα  και συμπροσευχόμενο  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο,  ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας  αναφερόμενος στην αγριότητα των χρόνων που έζησε ο Άγιος και την θέρμη της πίστεως που υπέδειξε, σε  αντιπαράθεση με την χλιαρότητα  και την άρνηση που δείχνουν οι σημερινοί Χριστιανοί, οι οποίοι πολλές φορές συντάσσονται εναντίον του Χριστού.

Τελειώνοντας  την ομιλία του τόνισε ότι κάποτε η πατρίδα μας  δοκιμάστηκε με την λέπρα, αλλά με την παρέμβαση του Θεού και την κατάλληλη αντιμετώπιση της επιστήμης η ασθένεια υποχώρησε.

Σήμερα πάλι η Πατρίδα μας μαστίζεται από λέπρα,αλλά αυτή τη φορά ειναι πνευματική και  η μόνη θεραπεία είναι ο Χριστός.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση  της Ιεράς Εικόνος υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας πέριξ των οδών της Ιεράς Μονής.

Εορτή Αγ. Δημητρίου 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἡ 8η Πανελλήνια Συνάντηση τοῦ Νε.Ο.Σ.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἔναρξη Μαθημάτων Σχολῆς Κατηχητῶν

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος