Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝεότητα

Η λήξη των Κατηχητικών μαθημάτων 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης» του Δήμου Κερατσινίου.

Κατηχητές και παιδιά όλων των βαθμίδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης η οποία ήταν αφιερωμένη στο «Στον Πατροκοσμά  και στο Τίμημα (που ανάγκαζαν τις Ελληνίδες να νυμφευτούν Τούρκους)»

Παρόντες ήταν, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, , κληρικοί  που ήρθαν να καμαρώσουν τα κατηχητικά της εκκλησίας μας, οι γονείς των παιδιών και πιστοί από τα εκκλησιάσματα των ενοριών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος

Την ευθύνη της παρουσίασης ανέλαβε η κ. Αγάπη Γουργιωτοπούλου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τις ικανότητες των παιδιών  μας στην θεατρική παράσταση που είχε ιδιαίτερο νόημα και αναφορά σε  αυτούς που διέπρεψαν στα πεδία των μαχών, αλλά και  τους ήρωες του πνεύματος, που γέννησαν τους ήρωες του πολέμου. Αυτούς που χρησιμοποίησαν τους άμβωνες των εκκλησιών,  τα κρυφά και φανερά σχολειά της Τουρκοκρατίας, για να μορφώσουν και να μεταμορφώσουν το Γένος.

Σ΄ αυτούς τους σοφούς, ήρωες και προδρόμους του ΄21,  που η πατρίδα μας οφείλει

« το ζην και το ευ ζην ».

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης και το ταξίδι στα χρόνια της επανάστασης,  έκλεισε με τις φωνητικές και ορχηστρικές επιδόσεις  της  η χορωδία  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος,  υπό τη χοραρχία του κ. Παρασκευά  Λεβαντή και την ενορχήστρωση του κ. Θεοφάνη Μαγνήσαλη.

Στον επίλογο του  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,   κ . Γερόντιος  .ευχαρίστησε τα παιδιά μας που είναι οι πρωταγωνιστές και συνεχιστές της εκκλησία μας  τόσο για την Θεατρική παράσταση όσο και τις χορωδιακές τους  ικανότητες,    τον Αρχιερατικό Επίτροπο και υπεύθυνο των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη για την κάλυψη του οπτικοακουστικού υλικού, τους κατηχητές, λέγοντας τους να κρατήσουν την σπίθα της Ορθοδοξίας αναμμένη στις ψυχές των παιδιών και εκείνα θα καρποφορήσουν και θα φωτίσουν και τις επόμενες γενεές.

Όπως επίσης πολλές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν γιο την αρτιότητα της εορτής!

 

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗ 2023

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή του Τυφλού,

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος