Δελτία Τύπου

Η Μεγάλη Εβδομάδα και η Ανάσταση στην τοπική μας Εκκλησία

Στην πορεία του Κυρίου προς τον Γολγοθά αλλά και την Λαμπροφόρο Ανάστασή Του συμμετείχε  με  κατάνυξη και ιεροπρέπεια ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της τοπικής μας Εκκλησίας κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. 

 

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες τις οποίες παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χοροστάτησε σε όλες τις ιερές Ακολουθίες σε διαφορετικούς Ναούς της τοπικής μας Εκκλησίας επικοινωνώντας άμεσα, με τον πιστό λαό του Θεού.

Αναλυτικότερα:

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Πειραιώς.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας χοροστάτησε στον Ι.Ν. Αγίου Φιλίππου Καμινίων ενώ το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Αμφιάλης.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, το Μυστήριο του Ευχελαίου ενώ το απόγευμα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Αίγινα όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία των Παθών στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων.

 

Την Μεγάλη Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και στον Επιτάφιο Θρήνο, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς.

 

Το μεσημέρι της αυτής ημέρας επισκέφθηκε τις περισσότερες ενορίες της Ι.Μητροπόλεως όπου προσκύνησε τους Επιταφίους και αντάλλαξε ευχές με τα ενοριακά συμβούλια. 

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ιερούργησε εις την Θ. Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος. Το βράδυ στην τελετή της Αναστάσεως έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» στον στον εσπερινό της Αγάπης.

 

 ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Ι. Μητρόπολη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Ι.Μ. Αγίας Μαρίνης Κερατέας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος