Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου.

Στη νήσο της Σαλαμίνος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, ανήμερα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου για να Ιερουργήσει στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Υπαπαντής του Κυρίου Σαλαμίνος.

Με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Αρχ. π. Γρηγόριο, τον εφημέριο του νησιού π. Προκόπιο και τον π. Πέτρο τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία της Μοναστικής Αδελφότητος και των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν την Μετάσταση του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου, την αγάπη , την Παρθενία του, την Θεολογική και Ευαγγελική παρουσία του στην εκκλησία μας και όλα αυτά τα στοιχεία που συναίνεσαν για να του <<Αποκαλύψει>> ο Τριαδικός Θεός την πορεία της εκκλησίας μας ως την Δευτέρα παρουσία.

Τέλος ευχήθηκε στην Ηγουμένη Επιστήμη μοναχή και στην αδελφότητα, να βιώσουν την αγάπη του Αγίου Ιωάννου και να την μεταδώσουν και εκείνες με την σειρά τους στους πάσχοντας που χτυπούν καθημερινά την πόρτα της Ιεράς Μονής.

Μετάσταση Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 2018

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Tης Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος