Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με την πρέπουσα τιμή  εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Κοκκινιάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. και τη συμμέτοχή του Ιερού κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων πέριξ των οδών υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας και των ευλαβών προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ανάστημα των δυο μεγάλων αυτών ανδρών και  Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου, αναλύοντας την παλιγγενεσία στην  ζωή τους και την αξίωση που έλαβαν από τον Θεό να ονομάζονται Πρωτοκορυφαίοι ή Απόστολοι των Εθνών, διότι υπήρξαν παιδαγωγοί της  Οικουμένης.

Τόνισε επίσης ότι  οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο  τιμής και  ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητη συμβολή τους στο έργο της διαδόσεως της χριστιανικής πίστεως και της εδραιώσεως της Εκκλησίας μας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 2019

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συνοδική Ἀνακοίνωση διά τόν Συνοδικό Ἑορτασμό τοῦ Ἀποστόλου Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Συνοδικός Ἑσπερινός Ἀποστόλου Παύλου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος