Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πόλη της Αγίας Βαρβάρας πανηγυρίζει την Μεταμόρφωση Του Σωτήρος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν μέλη της βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος υπό τη χοραρχία του κ. Αθανασίου Ιωαννίδη

Με το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος  της Μεταμορφώσεως πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Μπάντας, των Ιερέων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ,του Αντιδημάρχου της πόλεως κ. Σάββα Σαββίδη και των προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Περίανδρο Αθανασάκο και π. Δανιήλ. Καουδάκη.
Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας με ρητορική δεινότητα ερμήνευσε το θεολογικό και σωτηριολογικό περιεχόμενο της εορτής και επισήμανε: «Ο Κύριος Μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει….» αναφερόμενος στα στάδια του πνευματικού αγώνα και την πορεία του ανθρώπου προς τη Θέωση.

Εορτή Μεταμορφώσεως 2017

Το Εσπέρας επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στο Βαρνάβα Αττικής για να ευχηθεί στην Αδελφότητα και να Προεξάρχει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δεκαοκτώ έτη Ποιμαντορίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Απόστολοι εκ περάτων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος