Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Υπαπαντή Του Κυρίου

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην  Ιερά Μητρόπολή μας η διπλή  εορτή της Υπαπαντής Του Κυρίου, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Σαλαμίνα όπου βρίσκονται οι δύο ομώνυμοι Ι. Ναοί.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα  Ιερό  Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλλιπόλεως  Πειραιώς.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος  πέριξ των οδών του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος,  Προεξήρχε  της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε  στο καθολικό της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Υπαπαντής του Κυρίου– Φλεβαριωτίσσης  Αιαντείου Σαλαμίνος  με  συλλειτουργούς του κληρικούς  της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας,  ανέπτυξε την Θεολογική πλευρά της εορτής θυμίζοντας  παράλληλα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας μας, ότι ο Ιησούς, κένωσε τον εαυτό του και προσφέρεται ως νήπιο στο Ναό για να δώσει σε εμάς την σκυτάλη να οικειοποιηθούμε αυτήν την προσφορά, να την κάνουμε βίωμα, να λάβουμε το μήνυμα και να το κάνουμε πράξη ζωής, να ταπεινώσουμε το εγώ μας  και να τον προσφέρουμε σε Εκείνον που ανέβηκε στο Σταυρό για να μας λυτρώσει.

Αναφερόμενος  στο πρόσωπο του  πνευματοκίνητου Δικαίου Συμεών, έδωσε έμφαση   στην  ζωή του, η οποία ήταν ικανή  να ελκύσει την  αγάπη  του Τριαδικού Θεού,  ώστε να αξιωθεί να Τον κρατήσει στα χέρια του.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Ειόνος πέριξ της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο  της αδελφότητος υπό την καθοδήγηση της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης, Επιστήμης Μοναχής, και κάλεσε τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει τα μοναστήρια του τόπου μας, μιας και αποτελούν κάστρα πίστεως και φάρους αληθείας.

ΕΟΡΤΗ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ 2022

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή του Μεγάλου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος