Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και αισθήματα ευγνωμοσύνης κατόπιν προτροπής του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου   τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του πρώτου Ιερού  Ναού αφιερωμένου  στον Ομολογητή και Μπροστάρη της Μαρτυρικής μας Εκκλησίας ,  Άγιο Χρυσόστομο  κάτωθεν του περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού  στο Κερατσίνι.

Το εσπέρας της  παραμονής  της εορτής έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Χρυσοστόμου η  οποία μετεφέρθη Χάριν Ευλογίας   από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάρνηθος,  βασταζόμενή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και παρεδόθη   στον Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκο.

Ευθύς ξεκίνησε η ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων  Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, κ.κ Καλλινίκου πλαισιωμένου υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών του Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου,  Αττικής και Βοιωτίας,  κ. Χρυσοστόμου, Δημητριάδος κ. Φωτίου και Ωρωπού κ. Κυπριανού και των κληρικών της εκκλησίας μας.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισιώθηκε από την Βυζαντινή χορωδία της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη χοραρχία  του Μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Εν συνεχεία ακούστηκε από τον Μακαριώτατο:  « ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.  τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης; Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός, Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμῳ.   ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.   τίς ἐστιν οὗτος ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης; Κύριος τῶν δυνάμεων αὐτός ἐστιν ὁ βασιλεὺς τῆς δόξης.» όπου  άνοιξαν οι πύλες του Ιερού Ναού και  ξεκίνησε η ακολουθία του Πανηγυρικού  Εσπερινού Προςξάρχοντος του Μακαριωτάτου κ.κ Καλλινίκου  και Συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

Πανηγυρικό λόγο από καρδιάς εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος όπου συνοπτικά σκιαγράφησε το προφίλ του Αγίου  αναφερόμενος σε κάποιες σημαντικές στιγμές της ζωής του, που σφράγισαν την Ουράνια Πορεία του.

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας συγκινημένος από το λαμπρό γεγονός που συνέβη στην Μητρόπολή μας,  ευχαρίστησε κλήρο και λαό και ο ευχήθηκε ο Άγιος να διαφυλάξει τον Ναό του.

Ανήμερα πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Όρθρο  προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος κ. Φώτιος  και στην Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος με συλλειτουργούς τους  κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ Ι. ΝΑΟΥ  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2020.

Εόρτιο λόγο  εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος κ. Φώτιος  όπου με Θεολογική  σαφήνεια ανέπτυξε το θέμα «Άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ Άγιος ειμί» κάνοντας αναφορά στην ζωή του Αγίου.

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το λαμπρό γεγονός, ευχόμενος ο Άγιος να μας αξιώσει να αναγερθούν και άλλοι Ι.Ναοί στο όνομά του.

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Θυρανοίξια Ι. Π. Αγίου Χρυσοστόμου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Ανδρώα Ιερά Μονή του Γεννεσίου Της Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος