Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΓ ΄Κυριακή του Ματθαίου

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσης στο Παλαιό Φάληρο Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την ΙΓ΄Κυριακή του Ματθαίου.
Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του εκμεταλλεύτηκε την ευαγγελική περικοπή και τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τον κάθε κληρικό αλλά και για κάθε χριστιανό να τηρεί τις εντολές του Θεού που τοποθέτησε ως φράχτη γύρω από τον αμπελώνα Του.
Κάνοντας λόγο για την άτακτη συμπεριφορά των Ισραηλιτών, που πολλές φορές ξέφευγαν από τον φράχτη του Θεού εκμεταλλευόμενοι ότι ο Θεός επέλεξε τον λαό του Ισραήλ να Τον υπηρετήσει και συνάμα ότι τούς ανήκει δικαιωματικά, επειδή απλά, ήταν απόγονοι των Πατριαρχών. Όπου με την Φαρισαϊκή αυτή καθοδήγηση και την αλαζονεία τους όχι μόνο δεν έκαναν υπακοή στο νόμο του Θεού και στους απεσταλμένους του θανατώνοντάς τους, αλλά πήδαγαν στα άγονα χωράφια της ειδωλολατρίας με αποτέλεσμα να χάνουν ότι του δώρισε ο Θεός .
Τέλος συνέστησε υπακοή στον νόμο Του Θεού και εν γένει στους Πατέρες της Ορθοδόξου εκκλησία μας που μας μιλούν μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδου δίνοντάς μας το μήνυμα της αιωνίου ζωής, διότι ανυπακοή σημαίνει θάνατος.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Αγίου Χρυσοστόμου πρώην Φλωρίνης του Ομολογητού.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος