Δελτία Τύπου

Κυριακή της Ορθοδοξίας

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πειραιάς 9 Μαρτίου 2009

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος η επέτειος της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων. Και αυτή τη χρονιά, η πόλις του Πειραιώς είχε την τιμή να φιλοξενήσει την συνοδική εκδήλωση αφιερωμένη στην Κυριακή της Ορθοδοξίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κεντρικού μεγάρου του Ο.Λ.Π. παρουσία της Α.Μ. Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ μελών της Ιεράς Συνόδου κληρικών και εκατοντάδων πιστών.

Στην εκδήλωση κύριος ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ι. Μητροπόλεως Αχαΐας Αιδ. π. Νικόλαος Δημαράς, διδάκτωρ νομικής ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ορθοδοξία και Ιερωσύνη. Εκκλησία σημαινομένη εν τοις Μυστηρίοις».

Το πρωί της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, συλλειτούργησε μετά των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος στο συνοδικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χρυσοστόμου. Το συλλείτουργο έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Αθηνών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση

«Εύχομαι εκ βάθους καρδίας όπως ο Δομήτωρ της Εκκλησίας μας Ιησούς Χριστός, φωτίσει τους εν πλάνη ευρισκομένους αδελφούς μας και τους οδηγήσει στην ειλικρινή και ουσιαστική καταδίκη της αιρέσεως του οικουμενισμού. Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι πως η μόνη «πρόοδος» και «διόρθωσις» που επετεύχθη με την αλλαγή του ημερολογίου το 1924, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα έγκλημα εις βάρος της Ορθοδοξίας».

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συνάντηση γνωριμίας με εκδότες

ΕΠΟΜΕΝΟ

Περί Νήφωνος Αναστασοπούλου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος