Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στην Π. Κοκκινιά  ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στη σημασία του Τιμίου Σταυρού τονίζοντας ότι:  Ο Σταυρός είναι το σύμβολο της νίκης της ζωής πάνω στο θάνατο, της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και του δρόμου της σωτηρίας. Μάλιστα, ο Σταυρός είναι το μέσο διά του οποίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ανατροπή του κόσμου.

Με την σταυρική θυσία του Χριστού, ο Θεός νίκησε την αμαρτία και τον θάνατο, δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ανακαινιστούν και να αποκτήσουν τη χάρη και την αιώνια ζωή. Ο Σταυρός είναι το κέντρο της χριστιανικής πίστης, η πηγή της δύναμης και της ελπίδας. Όταν ο Σταυρός τίθεται σε προσκύνηση   το πλήρωμα της Εκκλησίας καλείται να θυμηθεί και να αναλογιστεί το μεγάλο μυστήριο του Θείου Πάθους, την αγάπη του Θεού που δεν δίστασε να υποστεί τον θάνατο για την σωτηρία του κόσμου.

Για τον λόγο αυτό πολύ σοφά οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ακριβώς στη μέση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τον έθεσαν σε προσκύνηση προς αγιασμό και δύναμη στη μέση του σταδίου, αλλά και αύξηση των αρετών . Η εορτή αυτή αναδεικνύει το θαύμα της Σταυρικής Θυσίας του Χριστού και την ανεκτίμητη σημασία του Σταυρού για την σωτηρία της ανθρωπότητας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ 2025.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός & η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος