Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή του Ασώτου

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος  στην Αγία Βαρβάρα Ιερούργησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος την Κυριακή του Ασώτου.

Στην προσλαλιά του ο  Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο στάδιο  του Κατανυκτικού Τριωδίου που διανύουμε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η περίοδος που ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας για να εισέλθουμε στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μέσα από τα Ευαγγελικά αναγνώσματα αυτών των δύο εβδομάδων  βλέπουμε τις αρετές που πρέπει να εργαστούμε, την Ταπεινοφροσύνη και την Μετάνοια  για να φτάσουμε στην Τρίτη που θα μας υπομνήσει  το μεγαλείο της αγάπης και Φιλανθρωπίας.

Επεκτείνοντας τον λόγο του εστίασε στα βαθύτερα νοήματα της παραβολής, εστιάζοντας στην συγνώμη και την συγχώρεση οποία δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη, τονίζοντας ότι όπως νιώθουμε εμείς όταν έχουμε πράξει κάποιο αδίκημα και ζητούμε από τον Θεό την συγχώρεση, με αυτό τον τρόπο πρέπει και εμείς να συγχωρούμε τον αδελφό μας ,διότι πολλές φορές λέμε «σε συγχωρώ….αλλά, δεν ξεχνώ τι μου έκανες», αυτή είναι συγχώρεση με σκιές και κηλίδες, υποκριτική.

Ο Θεός ζητάει ειλικρινή αγάπη και συγχώρεση  όπως απλόχερα την δίνει εκείνος στον καθένα μας, όταν η συγνώμη μας συνοδεύεται από ειλικρινή μετάνοια χωρίς δικαιολογίες και ωραιοποιήσεις, με συντετριμμένης καρδία,   μόνο τότε μπορούμε να ελκύσουμε την αγάπη Του Θεού και την συγχώρεση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η εορτή του Μεγάλου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος