Δελτία Τύπου

Η πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Σαλαμίνος

Ομολογιακό παρών έδωσε για μια ακόμη φορά το ευσεβές ποίμνιο της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητος της Σαλαμίνος είς την ετήσια πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού του νησιού ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σπυρίδωνα Επίσκοπο Τριμυθούντος.

Των λατρευτικών συνάξεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, επικεφαλής πλειάδος ιερέων. Τόσο στην παραμονή όσο και την κυριώνυμο ημέρα, ο περικαλλής ναός του Αγίου ήταν κατάμεστος από πιστούς που όλων των ηλικιών.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, την οποία παρακολούθησε η Δήμαρχος Σαλαμίνος κα. Νάννου – Παπαθανασίου Ισιδώρα και αρκετά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την προσήλωση του τιμωμένου Αγίου στην αλήθεια της πίστεως.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου , υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Σαλαμίνος.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Σαλαμίνος

 

Ο Αγιος Σπυρίδων, ο οποίος είναι και Πολιούχος της πόλεως του Πειραιώς τιμήθηκε με κάθε ιεροπρέπεια και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Πειραιώς, το ένα κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στην Χάρη Του. Διαβάστε σχετικά εδω.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Πλήθος πιστών τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Οι νέοι μας έψαλλαν τα κάλαντα στον Ποιμενάρχη μας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος