Δελτία Τύπου

Μνήμη Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου τίμησε η Εκκλησία μας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών που έσπευσαν να προσευχηθούν και να επικαλεστούν την Χάρη Του.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην περιοχή της Γλυφάδας. Ακολούθησε λιτανευτική πομπή στους δρόμους της πόλεως προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Εις τον Εσπερινό έλαβε μέρος πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε εις το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Σαλαμίνος συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Σαλαμίνος, πρεσβυτέρου π. Προκοπίου.

Όπως επιτάσσει η παράδοσης της πίστεως και του λαού μας, πολλοί ήταν εκείνοι που προσέφεραν στον Άγιο τις παραδοσιακές «Φανουρόπιτες» τις οποίες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας όλους εκείνους που φροντίζουν ώστε τα έθιμα και οι παραδόσεις μας να παραμένουν όχι απλά ζωντανές αλλά και ιδιαίτερα δυνατές, σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η μνήμη του Αγίου Κοσμά Αιτωλού στον ομώνυμο Ι.Ν. στο Κερατσίνι

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μνημόσυνο για τους μακαριστούς Πρωθιεράρχες των Γ.Ο.Χ.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος