Δελτία Τύπου

Μοναδικές στιγμές κατά την εορτή των κατηχητικών σχολείων

Παιδικές φωνές και χαμόγελα, γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου, το Σάββατο 18 Μαΐου κατά την εκδήλωση λήξης του κατηχητικού έτους. 

 

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πάνω από εκατό παιδιά συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Τα παιδιά παρουσίασαν σκέτς, απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν και τραγούδησαν.

Η νεανική ορχήστρα της Ιεράς Μητροπόλεως, συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι που είχαν γεμίσει την αίθουσα και τους εξώστες της καταχειροκρότησαν τα παιδιά επιβραβεύοντας έτσι την προσπάθεια  τους. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας και Κερατσινίου καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε τον παρακάτω χαιρετισμό: 

 

Αγαπητά μου παιδιά,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

Είναι από τις φορές αυτές που τα λόγια φαίνονται φτωχά, και οι λέξεις λίγες. Η χαρά, η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια που νιώθω αυτή τη στιγμή ως πνευματικός σας πατέρας κατακλύζουν την ψυχή μου.

 

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω σε όλη της την εξέλιξη αυτήν την όμορφη γιορτή που μόλις παρακολουθήσαμε. Από την σύλληψη της ως ιδέα, την προετοιμασία, τους κόπους και τον ενθουσιασμό, μέχρι την εκτέλεση και ολοκλήρωση της.

 

Και πρέπει να σας ομολογήσω πως ακόμη και εγώ δεν περίμενα πως το αποτέλεσμα θα ήταν τόσο μας τόσο όμορφο.

 

Θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να συγχαρώ και να ευλογήσω, όλα τα παιδιά, κατ αρχήν, που συμμετείχαν σε αυτήν την πανέμορφη γιορτή. Να τα ευχαριστήσω για τον χρόνο, τους κόπους, το αποτέλεσμα.

 

Να συγχαρώ επίσης τους κατηχητές και τις κατηχήτριες που εργάστηκαν με ζήλο για την υλοποίηση αυτού του έργου.

 

Να πω ένα μεγάλο μπράβο σε εσάς τους γονείς που φροντίζετε να εφοδιάζετε τα παιδιά σας με το λόγο του θεού, τα νάματα της Ορθοδοξίας και τις παραδόσεις του λαού μας.

 

Να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους θυσιάσατε τον χρόνο και δεν σκεφτήκατε τον κόπο, ώστε αυτές οι όμορφες στιγμές που όλοι ζήσαμε, στη φιλόξενη στέγη του Πειραϊκού Συνδέσμου, να πάρουν σάρκα και οστά.

 

Αγαπητοί μου.

 

Η εποχή που ζούμε, είναι η εποχή της χαμένης ταυτότητας. Είναι μια συγκυρία κατά την οποία οι άνθρωποι δεν ζουν , αλλά επιβιώνουν. Είναι μια περίοδος κατά την οποία όχι μόνο εμείς ως λαός, αλλά η ανθρωπότητα στο σύνολο της, δείχνουμε να έχουμε χάσει την επαφή με τις ρίζες, να μην ξέρουμε προς τα που οδεύουμε.

 

Η επιλογή σας λοιπόν αγαπητοί μου γονείς, να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στην Εκκλησία, να τα πείσετε να καθίσουν στα θρανία των κατηχητικών σχολείων και να μάθουν όλα αυτά που δυστυχώς δεν τους μαθαίνουν πια στα σχολεία, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη.

 

Τα παιδιά μας, η νέα γενιά, το μέλλον και το αύριο όπως συχνά τα αποκαλούμε, δεν  πρέπει να εξέλθουν στον στίβο της ζωής χωρίς εφόδια. Αυτά τα παιδιά είναι οι αυριανοί πολίτες που θα διορθώσουν τα δικά μας λάθη. Είναι αυτοί που θα καλύψουν τα κενά που εμείς αφήνουμε. 

 

Οι γνώσεις, τα πτυχία, τα διπλώματα και κάθε τι το οποίο μαθαίνουν είναι σίγουρα πολύτιμα. Πως όμως ο άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει, πρώτα ως μονάδα και μετά ως μέλλος ενός κοινωνικού συνόλου αν δεν έχει μια σωστή και ολοκληρωμένη ταυτότητα; Πως θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής αν πνευματικά δεν έχει προετοιμαστεί; 

 

Πολλοί γονείς τη σημερινή εποχή προσπαθούν να εφοδιάσουν τα παιδιά τους μόνο με τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλό βιογραφικό, για να πιάσουν στο μέλλον μια καλή δουλειά. Παραμελώντας όμως το πιο σημαντικό κομμάτι της υποστάσεως τους, την ψυχή τους.

 

Στο κατηχητικό τα παιδιά μας μαθαίνουν την πίστη, την  παράδοση, αλλά και τους αγώνες των πατέρων μας. 

 

Το κατηχητικό όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει δεν είναι το σχολείο αυτό που “κλείνει” τους ορίζοντες των παιδιών όπως πολλοί δήθεν προοδευτικοί υποστηρίζουν. Αντίθετα, το κατηχητικό είναι το σχολείο αυτό που ανοίγει τα μάτια των παιδιών και τα κάνει να βλέπουν μακρύτερα, πέρα από τα προφανή και υλικά. Τα μαθαίνει να επικοινωνούν με το Θεό.

 

Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, θέλω να παρακαλέσω τα παιδιά μας να βάλουν βαθιά μέσα στην καρδιά τους όλα όσα διδάχθηκαν την χρονιά που ολοκληρώνεται. Να τα κάνουν βιώματα και αρχές. Να τα χρησιμοποιούν σε κάθε στιγμή της ζωής τους. 

 

Παιδιά μου. Αν γίνετε καλοί και σωστοί Χριστιανοί, θα γίνετε ταυτόχρονα και σωστοί πολίτες. Θα μπορέσετε να διορθώσετε όσα εμείς χαλάσαμε και εν τέλει θα φτιάξετε μια κοινωνία καλύτερη και απ’ αυτήν που σας παραδίδουμε.

 

Κι εσείς αγαπητοί μου γονείς συνεχίστε να στηρίζετε τα παιδιά σας και να τα εφοδιάζετε με πολύτιμες γνώσεις και πάνω απ όλα με αγάπη και κατανόηση.

 

Θέλω και πάλι να συγχαρώ τα παιδιά μας και όλους όσους εργάσθηκαν για το υπέροχο θέαμα που απολαύσαμε όλοι μας. 

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Επικοινωνία του Σεβασμιωτάτου με τους άμεσα εμπλεκομένους για την υπόθεση των πορθμείων Σαλαμίνος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τιμή στους μακαριστούς Αρχιερείς Χρυσόστομο και Γερόντιο Α΄

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος