Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος Διάκονος στην Ι. Μητρόπολη

Σε κλίμα  συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Κερατσινίου  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  επί τη  εορτή της Συλλήψεως Της Αγίας Άννης  της Θεοπρομήτωρος, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τους Ιερείς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας  ετέλεσε την χειροτονία ενός νέου Διακόνου του οσιωτάτου μοναχού Σωφρονίου Συρίγου.  

Λίγο πριν την Χειροτονία του ο υποψήφιος Διάκονος απηύθυνε λόγους ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατο και πνευματικό του Πατέρα  για  την στήριξη, την καθοδήγηση  και τις πατρικές του συμβουλές που έγιναν αφορμή να στερεωθεί  στην μοναχική πολιτεία και να ακολουθήσει  την Ιεροσύνη.

Επί πλέον,  απηύθυνε  ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς την αδελφότητα της Ιεράς Μονής που στάθηκαν δίπλα του  και συνέβαλαν καθοριστικά στη γενναία απόφασή του, στους Ιερείς  και στους πιστούς που προσήλθαν στην χαρά του παρακαλώντας τους, να προσεύχονται για την πνευματική του ανάβαση.

 Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους αγάπης προς τον νεοχειροτονηθέντα,  μίλησε για την αξία της Ιεροσύνης, όπου αξιώνει τον άνθρωπο να φτάσει στο υπέρτατο στάδιο στο κόσμο τούτο ,το σεβασμό και την διάκριση που θα πρέπει να τον διακρίνει, τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους και τέλος την υπομονή που θα πρέπει να επιστρατεύσει  για να αντιμετωπίζει τις αντίξοες συνθήκες που θα τον επισκέπτονται συχνά πυκνά, για να ταράξουν την γλυκύτητα της πνευματικής ζωής, αλλά η θερμή προσευχή  και η επίκληση   της  χάριτος  του Τριαδικού Θεού θα τον δυναμώσουν στην  Ιερατική του διακονία.

Τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης  μας, αναφέρθηκε στο γεγονός της Συλλήψεως της Αγίας Άννας λέγοντας: « Όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις.», υπενθυμίζοντας ότι η υπομονή και  η Θερμή προσευχή φέρνουν καρπούς,  όπως στο ζεύγος Ιωακείμ και Άννα που θρηνούσαν για την  ατεκνία τους,  άλλα δεν έχασαν την εμπιστοσύνη τους στον Θεό, η προσευχή τους έγινε θερμότερη, τα δάκρυα του περισσότερα και εισακούστηκαν.

Ο Κύριος της Δόξης έκανε το δώρο του και όχι οποιοδήποτε δώρο, τους έδωσε τέκνο που προοριζόταν να καταστεί η αυθεντική Κιβωτός  της Καινής Διαθήκης, ο ζωντανός Ναός όπου θα κατοικούσε ο Λόγος του Θεού, Την Υπεραγία Θεοτόκο.

Χειροτονία Διακόνου Σωφρονίου Συρίγου 2018.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Τριμυθούντος

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος