Δελτία Τύπου

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Πειραιώς

Το «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε» απηύθυνε προς την Κυρία Θεοτόκο κατά την σημερινή ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, όπου χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος.

Έμπροσθεν της θαυματουργού και ιστορικής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης, ενός εκ των σημαντικότερων ιερών κειμηλίων του Ναού και της τοπικής μας Εκκλησίας, ανεγνώσθησαν σύμφωνα με την παράδοση του Καθεδρικού Ναού, οι 24 Οίκοι προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Αντίστοιχες ακολουθίες με ιεροπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκαν σε όλουςβτους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος.

Στην σύντομη προσλαλιά του προς το εκκλησίασμα του Καθεδρικού Ναού ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το Γένος το γλυκύτατο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Υπερμάχου Στρατηγού» που ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθεια της, ποτέ δεν μας άφησε αβοήθητους, παρά την αμαρτωλότητας και τα σφάλματά μας.

 

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δ' Κυριακή των νηστειών στην Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στους εορτασμούς της Ι.Μ. Αττικής

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος