ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Κερατέας

Στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Κερατέας Αττικής τελέσθηκε ο Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός.

Κατόπιν αδείας του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος χοροστάτησε στην ακολουθία του κατανυκτικού Εσπερινού πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως, <<Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης>> Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο και Ιερείς της Μητροπόλεως Πειραιώς.
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν οι ακολουθίες τόσο του Εσπερινού όσο και οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού όπου, ο Σεβασμιώτατος έψαλε τις στάσεις των χαιρετισμών έμπροσθεν τμήματος του Τιμίου ξύλου που μεταφέρθηκε από το σκευοφυλάκιο της Μονής.

Στην ομιλία του Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην προσφορά της Αγίας Ελένης και του υιού της Αγίου Κωνσταντίνου στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Στην δύναμη και τις ευεργεσίες του Τιμίου Σταυρού και την δυνατότητα της μυστηριακής ζωής του Χριστιανού  όπου μέσα από εκεί του δίδεται η δυνατότητα να αποθέσει τα βάρη και τις αμαρτίες που μαυρίζουν την ψυχή του έμπροσθεν του Σταυρού του Κυρίου ώστε να νιώθει και να ζει καθημερινά την Ανάσταση.
Τέλος ευχαρίστησε τον π. Γρηγόριο για την πρόσκλησή του, τους Ιερείς, τον κόσμο που προσήλθε και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο.
Μετά το πέρας των ακολουθιών η φιλόξενη Ιερά Μονή παρέθεσε πλούσιο κέρασμα και ευλογία έντυπο σχετικό με τον Τίμιο Σταυρό.

Κατανυκτικός Εσπερινός Κερατέα 2017

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Σταυροπροσκυνήσεως στην Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος