Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο εορτασμός του Αγίου Γλυκερίου στην Ρουμανία.

Την γειτονική Ρουμανία επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος όπως είθισται τα τελευταία χρόνια  και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σλατιοάρας όπου φυλάσσεται τα άφθαρτο και ευωδιάζων σκήνωμα του Αγίου Γλυκερίου του Ομολογητού, προκειμένου να συμμετάσχει στον πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό εορτασμό του τοπικού Αγίου της Εκκλησίας της Ρουμανίας, που διοργανώνει καθ’ έτος η αδερφή Ρουμανική Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. για να τιμήσει τον ομολογητή Άγιο της.

Μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ταξίδεψαν ως μέλη του συνοδικού κλιμακίου, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Αμβρόσιος και ο π. Ανδρέας Ντάγκινης.

Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού λειψάνου του τιμώμενου Αγίου πέριξ της Ιεράς Μονής παρουσία χιλιάδων πιστών που έφτασαν στο «σπίτι του Αγίου» για να πάρουν την ευλογία του.

Οι Αρχιερείς μας συμμετείχαν σε όλες τις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις οι οποίες τελέσθηκαν προεξάρχοντος του Προέδρου της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας Ρουμανίας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βλασίου.

Τέλος επισκέφτηκαν τις Ιερές Μονές της Ρουμανίας γνωρίζοντας την Θερμή υποδοχή και την Αβραμιαία φιλοξενία που τους επιφύλασσαν.

IMG_6211

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ιερά αγρυπνία για το Αξιον Εστί.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία Στην Ιερά Σκήτη του Αγίου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος