Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στη νήσο της Αιγίνης

Σε πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε η εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης στην Νήσο της Αιγίνης στον ομώνυμο  Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου πραγματοποιήθηκε το εορταστικό διήμερο των Αγίων.

Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου με συλλειτουργούς τον εφημέριο του νησιού π. Γεώργιο Κανέτη και τους π. Αναστάσιo και τον Διάκονο  π. Σωφρόνιο.

Ύμνους απέδωσε τμήμα της βυζαντινής χορωδίας της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αθανασίου Ιωαννίδη.

Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας επισκέφτηκαν τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό

Ο Νεανικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος (Νε.Ο.Σ) της εκκλησίας μας,  με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο  Επίσκοπο Γαρδικίου και προέδρου της Συντονιστικής  επιτροπής (ΝεΟΣ) κ. Κλήμη .

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος κ. Κλήμης αναφερόμενος, στο Θαύμα των Αγίων Αναργύρων  στον Όσιο Ιερώνυμο  όπου του αποκατέστησαν την ακοή του και τότε ο Όσιος εις ένδειξη ευχαριστίας ανακαίνισε τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.
Τέλος λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα των Αγίων πέριξ των οδών του Ιερού Ναού παρουσία πιστών προσκυνητών και Αρχών της Νήσου.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συνοδικός Ἑσπερινός Ἀποστόλου Παύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Της Αγίας Μαρίνας Της Αθληφόρου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος