Δελτία ΤύπουΚαθεδρικός Ναός

Ο Εσπερινός της Συγνώμης στον Καθεδρικό Ι.Ν. Πειραιώς

Το αδιαχώρητο επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής της Απόκρεω, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πειραιώς, κατά τον πρώτο κατανυκτικό Εσπερινό, τον επονομαζόμενο «Εσπερινό της Συγνώμης».

 

Ο Εσπερινός τελέσθηκε υπό το φως των κεριών, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ώστε όλοι, Κλήρος και λαός να κατανοήσουν τα όμορφα μηνύματα που εκπορεύονται μέσα από τα κείμενα των υμνογράφων. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β’ αφού ομίλησε για την δύναμη της συγχώρησης, ανέγνωσε από της Ωραίας Πύλης την συγχωρητική ευχή.

Κάθε χρόνο οι Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς και αυτές της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τελούνται με συνέπεια και εκκλησιαστική τάξη σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της τοπικής μας Εκκλησίας, δίδοντας την ευκαιρία σε όλους τους πιστούς Ορθοδόξους να παρακολουθήσουν την πορεία προς το Θείο Πάθος και την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού φιλοξενήθηκε στον Καθεδρικό μας Ναό, τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου σε Πειραιά και Σαλαμίνα

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος