Δελτία Τύπου

Ο ευσεβής λαός τίμησε τον Αγιο Μηνά στην ομώνυμη συνοικία

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιώς συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά στην ομώνυμη περιοχή της Αμφιάλης, προκειμένου να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό Μάρτυρα και Ομολογητή.

Των λατρευτικών συνάξεων τόσο της παραμονής όσο και της κυριωνύμου ημέρας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος. Το Εσπέρας εψάλλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία χιλιάδων πιστών.

Παρόντες ήταν επίσης τόσο ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνος κ. Χρήστος Βρετάκος όσο και ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως κ. Λ. Τζανής καθώς και άλλοι εκρπόσωποι της τοπικής Αυτοδιοικήσεως και άλλοι φορείς. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, βραδυνή λιτάνευσις της ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεπτού ποιμενάρχου μας, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου και άλλων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το μαρτύριο και την βαθιά και ειλικρινή πίστη του Αγίου Μηνά ο οποίος δεν δίστασε ούτε λεπτό, προτιμώντας τον στέφανο του μαρτυρίου από το να αρνηθεί την πίστη του στον μόνο και αληθινό Θεό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη

ΕΠΟΜΕΝΟ

Μνήμη Αποστόλου Φιλίππου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Καμίνια

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος