Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σεβασμιώτατος στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Αρχιερατική θεία λειτουργία ανήμερα των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη.
Όπως κάθε χρόνο η θεία λειτουργία ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός πως ο Ι. Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος από μικρά παιδιά που μαζί με τις οικογένειες τους προσήλθαν στον Ι. Ναό για να ψάλλουν το

«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία»

και να αγκαλιάσουν με τις αγνές ψυχές τους τον νεογέννητο Ιησού.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Καθεδρικού μας Ι. Ναού υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχου κ. Αθανάσιου Ιωαννίδη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του τόνισε ότι ο Κύριός μας έλαβε την ανθρώπινη φύσι για να φθάσουμε κι εμείς στη κατά χάριν Θέωση, επίσης προέτρεψε τους πιστούς, αρχής γενομένης από σήμερα να κατανοήσουμε ότι ο στόχος της επιγείου ζωής μας είναι ένας αφού ο Κύριος μας έπλασε κατ` εικόνα , να αναγεννηθούμε κι εμείς ώστε να μας δωρίσει το καθ` ομοίωση.

Στην συνέχεια αναγνώστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συμψάλλει μαζί με το παιδια του κατηχητικού και το  εκκλησίασμα τα κάλαντα και να ανταλλάξει εγκάρδιες ευχές .

Τέλος τα παιδιά του κατηχητικού με τις κατηχήτριες του Καθεδρικού Ι.Ναού πρόσφεραν γλυκίσματα στο Σεβασμιώτατο και τον εφήμεριο του  Ι.Ναού.

Χριστούγεννα στον Καθεδρικό 2016

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Υπό τον ήχο των τριγώνων τα κάλαντα στόν Ποιμενάρχη μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Να μήν Ξεχάσω....

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος