Δελτία Τύπου

Πλήθος πιστών τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου

Την ιερά μνήμη του μεγάλου πατρός Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας τίμησε η τοπική μας Εκκλησία.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Κορυδαλλού, πλήθος πιστών από τις γύρω περιοχές, συγκεντρώθηκε για να προσευχηθεί και να εκζητήσει την μεσιτεία και την χάρη Του. Προεστός της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος Β΄ συμπαραστατούμενος υπό πλειάδος κληρικών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία το ιερό εικόνισμα του προστάτου των ναυτικών μας, λιτανεύτηκε στους γύρω δρόμους, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Λιμενικού Σώματος.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Σταύρος Κασιμάτης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Χριστοφορίδη. Επίσης παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτής κ. Ι. Τραγάκης και ο βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης και ο επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως «Δήμος για όλους» κ. Γ. Δημόπουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργια κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για το αγωνιστικό φρόνημα του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έλαμψε με τρόπο χαρισματικό στην Αγία Α΄ Οικουμενική Σύνοδο η οποία καταδίκασε τον αιρεσιάρχη Άρειο.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος της πόλεως.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στην Κρήτη για την εορτή του Αγίου Ανδρέου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Σπυρίδωνα

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος