Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ανδρώα Ιερά Μονή του Γεννεσίου Της Θεοτόκου.

Στην νήσο της Αιγίνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος με αφορμή το εορταστικό διήμερο στην Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή του Γεννεσίου Της Θεοτόκου.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, των κληρικών και των προσκυνητών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Θεοτόκο.

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των Ιερέων, π. Γεωργίου και π. Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην μοναδική σημασία που έχει το Ιερό και γλυκύτατο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως ο εκλεκτότερος εκπρόσωπος του ανθρωπίνου γένους.

Αναφέρθηκε επίσης στους γονείς της Παναγίας μας, τους Αγίους Ιωακείμ και Άννα, για τον ενάρετο βίο, την βαθιά πίστη και την υπακοή στο θέλημα του θεού, όπου βραβεύτηκαν με την Γέννηση Της Θεοτόκου που ανόρθωσε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, εκείνη που μετέβαλε την λύπη της Εύας σε χαρά και ελπίδα διότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι το μεταίχμιο μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Για την Παλαιά αποτελούσε το κήρυγμα των προφητών, την προσδοκία των δικαίων· ενώ για την Καινή Διαθήκη γίνεται ο γλυκασμός των αγγέλων και το καύχημα του ανθρωπίνου γένους, γι’ αυτό και μακαρίζεται από «πάσα γενεά».

ΕΟΡΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2020

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου

ΕΠΟΜΕΝΟ

H παγκόσμιος  Ύψωση   του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος