Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Κερατέας ο Δ` Κατανυκτικός Εσπερινός.


             Τη  σεπτή αδεία  του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος  χοροστάτησε στην ακολουθία του Δ΄κατανυκτικού Εσπερινού πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως, <<και συνεχιστή  της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης>> Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Ταυλάριο και κληρικούς  της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν οι ακολουθίες τόσο του Εσπερινού όσο και οι χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού όπου, ο Σεβασμιώτατος έψαλε τις στάσεις των χαιρετισμών έμπροσθεν τμήματος του Τιμίου ξύλου που μεταφέρθηκε από το σκευοφυλάκιο της Μονής.

Στην ομιλία του Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην δύναμη και τις ευεργεσίες του Τιμίου Σταυρού και την δυνατότητα της μυστηριακής ζωής του Χριστιανού.

Τονίζοντας «Ο Τίμιος Σταυρός είναι το «όπλο» της ζωής μας. Είναι το όπλο κατά του διαβόλου» το οποίο μας χάρισε ο ίδιος ο Θεός Πατέρας μας. Ένα όπλο πνευματικό το οποίο οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε, για να διώξουμε όλους τους πειρασμούς της σύγχρονης πραγματικότητος»

Τέλος ευχαρίστησε τον π. Γρηγόριο για την πρόσκλησή του, τους Ιερείς, τον κόσμο που προσήλθε και ευχήθηκε καλό υπόλοιπο.

Μετά το πέρας των ακολουθιών η φιλόξενη Ιερά Μονή παρέθεσε πλούσιο κέρασμα και ευλογία έντυπο σχετικό με τον Τίμιο Σταυρό.

Δ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

ΕΠΟΜΕΝΟ

Δ' Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος