Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου και Αγίων Μυροφόρων Σπετσών

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου και Αγίων Μυροφόρων Σπετσών μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος για να προεξάρχει των Ιερών ακολουθιών.

Το Σάββατο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μητροπόλεως Αρχ/τη π Γρηγόριο Ταυλάριο, π. Αρσένιο και π. Συμεών τελέστηκε το μνημόσυνο του κτήτωρος της αναφερθείσας Ιεράς Μονής γέροντος Χρυσσοστόμου.

Μνημόσυνον Γέροντος Χρυσοστόμου 2018

Το απόγευμα του Σαββάτου στον Μέγα Εσπερινό έκειρε τη Μοναχή Συγκλητική σε Μεγαλόσχημη Μοναχή παρουσία της αδελφότητος της Ιεράς Μονής.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία του Μοναχισμού και στο δύσκολο δρόμο της μοναχικής ζωής, ιδιαιτέρως δε στο μέγα και αγγελικό σχήμα που αξιώθει να ενδυθεί η Συγκλητική μοναχή.
Τονίζοντας ότι προσφέρει τον εαυτό της στο Νυμφίο της Εκκλησίας, στην Γερόντισσά της, στη διακονία της Μονής και στην παρηγορία των θλιβωμένων ψυχών που χτυπούν την πόρτα της Ι.Μονής ζητιανεύοντας έναν λόγο παρηγορητικό.
Ευχόμενος ο Άγιος Θεός να την προικίσει με τις μοναχικές αρετές της υπακοής, της παρθενίας και της ακτημοσύνης, που αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις της μοναχικής και ασκητικής ζωής.

Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής 2018

Την Κυριακή Ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής παρουσία των πιστών προσκυνητών που προσήλθαν να συναντηθούν με τον πνευματικό τους Πατέρα.

Στην ομιλία του αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή τόνισε την προθυμία που πρέπει να έχει ο χριστιανός στο κάλεσμα του Θεού, όπως οι μαθητές έλαβαν την πρόσκληση χωρίς πολλά λόγια, χωρίς περιστροφές, χωρίς δικαιολογίες δείχνοντας εμπιστοσύνη σε Εκείνον που τους καλούσε , ανταμείφθηκαν, έζησαν γεγονότα και θαύματα που δικαίωσαν την προθυμία τους, έλαβαν την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και από ευτελείς ψαράδες μεταμορφώθηκαν σε φωστήρες της οικουμένης, αυτή είναι η Χάρις του Χριστού είπε χαρακτηριστικά, μεταμορφώνει και αναζωογονεί αρκεί ο άνθρωπος να ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια της ψυχής και του σώματος και να δεχθεί την πρόσκληση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων Πάντων

ΕΠΟΜΕΝΟ

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος