Δελτία Τύπου

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγορίου

Στην Καβάλα, όπου εδρεύει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγόριος ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του τοποτηρητού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην όμορφη μακεδονική πόλη, συνοδεύοντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικο ο οποίος επικεφαλής εκκλησιαστικής αποστολής εόρτασε εκεί την ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου, τιμώντας τον εκεί εορτάζοντα Επίσκοπο.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πειραιώς κ. Γεροντίου, Αττικής κ. Χρυσοστόμου, Ωρωπού κ. Κυπριανό και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μαραθώνος κ. Φώτιο, Φιλίππων κ. Αμβρόσιο και Γαρδικίου κ. Κλήμη και φυσικά του εορτάζοντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Γρηγορίου.

Τον Θείο Λόγο κύρηξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου αλλά και στο έργο που επιτελεί με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουοπόλεως.

Η εκκλησιαστική αποδημία ολοκληρώθηκε με προσκύνημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη όπου φυλάσσεται αλλά και επίσκεψη στην Ι.Μ. Υπαπαντής του Κυρίου στο Χορτοκόπι Καβάλας.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Αντωνίου στην ομώνυμο Ι.Μονή

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η εύρεση της Ι. Εικόνος της Μεγαλόχαρης στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος